Експозом-фактори - головні чинники старіння шкіри. Sensilis-терапія як протидія експозом впливу

  • Експозом-фактори - головні чинники старіння шкіри. Sensilis-терапія як протидія експозом впливу
26 Sep 2023

Тільки 20% вікових змін пов'язані з генетикою, решта 80% - із впливом навколишнього середовища.

Один із чинників, що посилює розвиток патологічних процесів старіння, є чинник експозома, який являє собою сукупність навколишніх факторів, що взаємодіють один з одним та впливають на організм людини протягом усього життя.

Фактори експозома об'єднано в три основні групи: внутрішнє середовище, спосіб життя, зовнішнє середовище. І всі вони доведено мають значний вплив на старіння шкіри. 

Проте, нейтралізація екзогенних чинників може відтермінувати прояв вікових змін.

Розглянемо класифікацію експозом детальніше. Внутрішні експозом чинники залежать від способу життя людини.

До них належать:

  • Стрес, один із найпотужніших чинників.
  • Стан стресу стимулює вироблення гормону кортизолу, який зі свого боку сприяє розщепленню гіалуронової кислоти в шкірі, а також зниженню її синтезу
  • Недостатнє споживання рідини, що призводить до сухості шкіри
  • Саме дегітратація призводить до формування зморшок і зниження якості внутрішнього середовища, в якому знаходяться фібробласти, клітини-фабрики з виробництва головного протеїну молодості, колагену.
  • Недостатність сну, що призводить до зниження антиоксидантного захисту шкіри та сприяє порушенню її захисного бар'єру. Як наслідок це спричиняє посилення трансепідермальної втрати вологи.



Стрес – один з найбільших експозом факторів в теперишніх реаліях України

До зовнішніх чинників експозому належать фактори довкілля:

  •     Перепади температури, які руйнують гідроліпідну мантію шкіри і погіршують кровопостачання
  •     Жорстка вода, що посилює сухість шкіри
  • UV-промені, один із найбільш руйнівних експозом-факторів 
  • UVA-промені проникають у дерму і провокують утворення вільних радикалів, внаслідок чого запускаються процеси фотостаріння шкіри і порушення пігментації
  • Стрес: соціальний, зовнішній, емоційний, інформаційний (приклад пацієнта у стані хронічного стресу – жителі України, що постійно перебувають у тривожному, стресованому стані внаслідок війни,атак, сирен, життя в небезпечних умовах)
До впливу експозом-факторів особливо схильні жителі мегаполісів.
Їм притаманне перебування в стані стресу та порушення режиму дня, внаслідок чого розвиваються процеси, що сприяють раннім проявам старіння.

Для захисту від впливу експозому, а також для терапії процесів, що вже відбулися, необхідно на постійній основі дотримуватися правил коректного домашнього догляду.
Засоби для домашнього догляду мають бути професійними і розроблені з урахуванням дії чинників, що впливають на шкіру.
Бренд іспанської дерматокосмецевтики Sensilis експертно розробив засоби, що закривають усі етапи щоденного домашнього догляду за шкірою. 
Препарати бренду включають особливу лінію Supreme, що надає захист від впливу експозм-факторів, проявляє потужну антиоксидантну дію, щоденно робить детокс шкіри та ефективно корегує прояви вікових змін.



Лінія Supreme від Sensilis

Лінія Supreme включає засоби для денного та нічного догляду за шкірою, серед яких омолоджувальний антивіковий денний детокс-крем SUPREME [DAY CREAM] з SPF 15, відновлювальний нічний детокс крем-гель з репаративними властивостями SUPREME [NIGHT CREAM], відновлювальний крем для зони навколо очей SUPREME [EYES] та інтенсивна антиоксидантна сироватка з вітаміном С і феруловою кислотою SUPREME [BOOSTER FeCe].
Перша освітлююча сироватка з сильним антиоксидантним ефектом SUPREME [BOOSTER FeCe] відіграє роль захисту Вашої шкіри від впливів експозом факторів та бореться з сухістю і тьмяністю, гіперпігментацією, розширеними порами і жирністю шкіри, ознаками її старіння, запаленням і чутливістю



3 доказова ефективність SUPREME [BOOSTER FeCe]

Ще одним must-have засобом у боротьбі та захистом від зовнішнього впливу, в тому числі радіаційного сонячного випромінювання, є SUPREME [DAY CREAM] SPF 15, який живить, відновлює та регенерує шкіру протягом дня. Екстракт білого рису, що входить до основних компонентів крему, впливає на синтез сиртуїнів - білків, що стимулюють вироблення гена довголіття в шкірі, подовжуючи життя клітин і затримуючи клітинне старіння. 



Доказова ефективність SUPREME [DAY CREAM] SPF 15

До засобів відновлення шкіри від дії експозом факторів належить SUPREME [NIGHT CREAM] на основі трипептид (tripeptide), інкапсульованого у ліпосоми,  який активізує регенерацію клітин, зменшує зморшки та покращує тонус і сяйво шкіри. За антиоксидантну енергетичну дію засобу відповідає екстракт морських червоних водоростей (chondrus crispus) - багатий на фториди, аргінін і таурин, що нейтралізують надлишок вільних радикалів і дають клітинам енергію, необхідну для метаболізму.
Препарати в комплексі ефективно протистоять щоденному руйнівному впливу експозом чинників на шкіру, нормалізують її стан, знімають гіперчутливість і сенсибілізацію, корегують і профілактують прояви вікових змін, чинять потужну антиоксидантну дію, нейтралізуючи наслідки оксидативного стресу.
Попри неможливість зупинити вплив експозом факторів на шкіру, можна ефективно протистояти цьому впливу та коригувати прояви його дії, обираючи для домашнього догляду професійні засоби Sensilis

Залишити коментар